Zůstat sám sebou ve světě, jenž se dnem i nocí pokouší udělat z tebe stejného člověka,jako jsou všichni ostatní..

Candidózou trpí každý čtvrtý člověk

15. března 2007 v 10:40 | http://zdravi.doktorka.cz/candidozou-trpi-kazdy-ctvrty/ |  Zdraví ženy
Jestliže trpíte rozličnými příznaky, jako jsou deprese, bolesti hlavy bez zjevného důvodu, senná rýma, těžké či dlouhotrvající akné, alergické reakce, bolesti v krku, afty, vaginální pálení a výtoky, časté záněty močového měchýře, opakované ušní infekce, zapomnětlivost, nadýmání žaludku, chronický průjem nebo zácpa, astma, výkyvy nálad, letargie nebo menstruační problémy, pak je pravděpodobné, že jste jedním z 25 % všech lidí, kteří mají v těle přemnožené kvasinky typu Candida albicans.
Candida albicans je přírodní kvasinka nebo houba, která by měla tvořit 10-15 % normální střevní flóry. Rovnováhu udržují přátelské baktérie ve střevním traktu (např. acidophilus a bifidobakterie), které drží candidu pod kontrolou. Jestliže jí lidské tělo poskytne potravu, kterou má ráda (především cukr a škroby), a dostatečný prostor k růstu (např. po potlačení užitečných bakterií antibiotickou léčbou), bude se rozmnožovat a bujet. Nejprve v trávicím traktu a přilehlém močopohlavním systému, postupně se může krví rozšířit do celého organismu.

Ve střevech je okolo 200 různých druhů užitečných baktérií. Jejich úkolem je pomáhat při rozpadu, zpracování a dopravě živin. Jakmile jsou živiny ve formě, se kterou může tělo zacházet, absorbují se pak střevní stěnou do krevního oběhu a lymfatického systému. Tomuto procesu pomáhají klky na střevní stěně. Tyto klky jsou výčnělky ze stěny do dutiny střeva; jsou jich milióny a jejich hlavní úkol je zvětšit rozsah povrchu pro absorbci živin.

Jestliže však dojde k přemnožení kvasinek ve střevech, mohou vznikat na střevní stěně lepkavá ložiska tvořená kvasinkami candida, mrtvými baktériemi, odpadními produkty jiných mikroorganismů, hlenem, lepkem aj. Tím se postupně redukuje absorpční střevní výstelka a množství vstřebávaných živin se velmi snižuje. Znamená to, že dieta dodržovaná člověkem s rozmnoženou candidou může být libovolně přísná a kvalitní, ale přesto se živiny nedostanou tam, kam mají.

Candida roste obyčejně jako forma podobná kvasinkám, ale v podmínkách přebujení si vypěstuje vlákna (mycelia - podhoubí), která se pevně zapouštějí do střevní stěny a prorážejí do ní dírky, kterými se dostávají do krve produkty vyměšované kvasinkami. Tyto látky jsou toxické a rakovinotvorné.

Existují dokonce hypotézy, že degenerativní choroby jako např.roztroušená skleróza, revmatická artritida, schizofrenie, mukopolysacharidová nemoc, mozková obrna a rakovina vznikají proto, že se do krve dostanou toxiny v důsledku metabolické činnosti kvasinek a dalších přemnožených patogenních mikroorganismů.

Dále se proděravělou střevní stěnou do krevního oběhu dostávají velké molekuly nedostatečně natrávených cukrů, proteinů, tuků a chemické látky z potravy, které v těle způsobují alergické reakce.
Studie ukázaly značný pokles kvasinkových kolonií ve střevech po užívání kaprylové kyseliny. Tato mastná kyselina získávaná z tropických olejů (palmový, kokosový), má prokázané protiplísňové účinky proti candida albicans v trávicím traktu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama